Blogg om hus och hem

Blogg om hus och hem

Trädgårdsmöbler

- Posted in Hus och hem by

Köpa bra trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler gör våren och sommaren lite bättre enligt min ringa mening.

Att det är fint väder utomhus är alltid trevligt men om man inte har möjlighet att uppleva det fina vädret så förtar det en hel del av stämningen. Att sitta inomhus och titta ut på en blå himmel är inte samma sak som att sitta ute under blå himmel om jag uttrycker mig så.

Jag gillar att ha det fint hemma, jag vill inte ha inredning typ bord, stolar och soffa från Rusta. Jag har inget emot att andra personer handlar sina möbler där men det är inget för mig.

Jag gillar design och vill om möjligt köpa trädgårdsmöbler som håller länge och min uppfattning är att möbler från lågprisbutikerna inte är hållbara utan slits ut väldigt fort. Man får vad man betalar för helt enkelt.

När man bor i Sverige så känns det som att man måste ta tillvara på de dagar som det är fint väder, perioden där vi kan vara utomhus när det är varmt och fint väder är ju ganska så kort jämfört med många andra länder.

Så därför tänker jag att jag ska köpa trädgårdsmöbler som är en snygg design och som är hållbara. Då mår jag bra när jag sitter utomhus och investeringen blir inte så stor när jag slår ut den på ett antal år. Köper jag utemöbler som håller i fem år som kostar mer än möbler som håller tre år så blir slutpriset inte speciellt mycket högre i slutändan samtidigt som jag får snygga möbler som jag tycker om att se och sitta i.

En annan aspekt med att bo i Sverige är ju att vårt klimat överlag inte har samma förutsättningar än i många andra länder. Jämför med Spanien till exempel. De har ett mycket torrare och varmare klimat än vad vi har här. Det innebär att trädgårdsmöblerna man köper helst ska vara anpassade för det svenska klimatet. Vårt klimat är kallare och fuktigare och det påverkar naturligtvis slitaget på möblerna på ett annat sätt än i ett klimat som är varmare och torrare.

Det finns en bra svensk tillverkare av utemöbler som jag gillar lite extra mycket och det är Hillerstorp. De har ju tillverkat trädgårdsmöbler sedan lång tid tillbaka (tror de startade redan på 20-talet). Eftersom de är en svensk tillverkare med lång erfarenhet så tänker jag mig att de har bra koll på hur man bygger möbler som håller länge i det svenska klimatet. Tänker både på träslag, behandling av materialet samt andra saker som påverkas av kyla och fukt, typ metalldelar och liknande.

Ett annat plus är att de har det mesta inom trädgårdsmöbler bord, stolar, soffor, parasoller, solsängar, dynor med mera så man kan nog hitta det mesta man vill ha där.